Казан татарський чавунний на 12л з кришкою і ручками БРІЗОЛ
- Готово до відправки
- Код: 000210
2 460 ₴
Казан чавунний 12 літрів необхідна річ для виходу на риболовлю, полювання або просто відпочити з друзями або родиною
Казан чавунний татарський без покриття об'ємом від 8 до 32 л, комплектується литою чавунною кришкою і дужкою, призначений для приготування смажених і тушкованих страв. Без спеціальної підставки на поверхню виріб поставити неможливо, тому що казан має сферичну форму і досить нестійкий. Для використання казана на відкритому вогні в продажу є тринога.
Перед першим використанням посуд необхідно ретельно вимити, прожарити з сіллю і маслом. Посуд, що не пройшла дану попередню обробку, містить на поверхні масла, які не придатні для вживання в їжу. Не можна залишати приготовлену їжу в чавунному посуді для зберігання. Після закінчення приготування їжі посуд необхідно вимити, просушити на плиті і нанести тонкий шар рослинного масла.
При правильному догляді термін експлуатації - необмежений.
8 л - товщина дна 3.7 мм вага - 6.75 кг, діаметр - 360 мм
10 л - товщина дна 3.7 мм вага - 7.75 кг, діаметр - 380 мм
12 л- товщина дна 3.7 мм вага - 9.4 кг, діаметр - 400 мм
15 л - товщина дна 3.7 мм вага - 12.1 кг, діаметр - 450 мм
18 л - товщина дна 3.7 мм вага - 13.9 кг, діаметр - 500 мм
32 л - товщина дна 3.7 мм вага - 17.8 кг, діаметр - 580 мм
Посуд з чавуну один з найдавніших і перевірених видів посуду. Користуватися чавунним посудом можна дуже довго, її можна навіть передавати з покоління в покоління як сімейну реліквію. Однак з усіх сучасних матеріалів для посуду чавун вимагає до себе, мабуть, найбільшої уваги. Дуже важливо при готуванні в чавунному посуді правильно її підготувати і потім правильно за нею доглядати. Дотримання декількох простих правил допоможе позбавити від неприємностей і розчарувань.
Підготовка і догляд за посудом з чавуну без покриття
Якщо ваш вибір припав на посуд із чавуну без будь-якої обробки, необхідно перед початком використання провести певні дії для того, щоб очистити сковороду від машинного масла і підготувати її для подальшого використання.
1. Видаліть масло за допомогою сухої ганчірочки.
2. Вимийте виріб з гарячою водою і миючим засобом.
3. Прожарити сковороду з сіллю (протягом 40-60 хвилин) це дозволить позбутися від запаху машинного масла. Прожарювати краще в духовці при температурі 175-200 градусів Цельсія, але можна і на звичайній плиті.
4. Змастіть сковороду рослинною олією і знову прожарити протягом 25-30 хвилин в результаті цієї процедури створюється захисний шар, який перешкоджає корозії і володіє невеликими антипригарні властивості.
Можна доукомплектувати підставкою:
-
Можна доукомплектувати підставкою:
- Підставка для казана татарського - 355 грн.
- Тринога для казанка (прут) 395 грн
- Тринога з розбірними ніжками для казанка 540 грн
Основні | |
---|---|
Виробник | Брізоль |
Призначення | Для відкритого вогню |
Матеріал | Чавун |
Об`єм | 12 л |
Діаметр | 400 мм |
Кришка | є |
Матеріал кришки | Чавун |
Товщина дна казана | 3.7 мм |
Вага | 9.4 кг |
Країна виробник | Україна |
Стан | Новий |
Додаткові характеристики | |
Дужка для підвішування | Є |
Тринога | Немає |
Підходить для миття в посудомийній машині | Так |
Тип плити | Електрична, Газова |
- Ціна: 2 460 ₴